aszfaltozas aszfaltozás országosan
aszfaltos

Mart aszfalt

A mart aszfalt leírása: állaga száraz vagy félnedves, sötétszürke, fekete színű, rendszerint 0-40 mm szemnagyságú  bitumenes kőzúzalékból álló útépítő anyag.

A mart aszfalt keletkezése: az aszfaltutak, közutak, autópályák újra aszfaltozása előtt  a régi elhasználódott felső  néhány cm-es  aszfaltréteget marógéppel  eltávolítják.  Az aszfalt felmarása során általában 0-40 mm közötti szemcsék keletkeznek. Az így létrejött mart aszfaltot elszállítják és tárolják. A beépítésre szánt mart aszfaltot  tovább szállítják  a  munkaterületre.

A mart aszfalt tulajdonságai: a mart aszfalt kiválóan alkalmas útépítési és térburkolási célra. Elsősorban a mart aszfalt ára ami versenyképessé teszi, mivel a melegen hengerelt új aszfaltburkolat árának a felét sem éri el. Viszont esztétikailag, tartósságban  és  minőségben nem veheti fel a versenyt a meleg aszfaltból készült burkolattal. De vannak esetek amikor elég lehet  az olcsóbb megoldás is. A mart aszfaltból készült burkolatok felülete szilárd, por és sármentes. A legjobb, ha meleg időjárást választunk az aszfaltozás idejére, mivel ennél az anyagnál kulcsszerepet játszik a magas hőmérséklet a végleges formájának elérésében. Elkészítése után elindul egy folyamat, amit úgynevezünk a szakmán belül, hogy elaszfaltosodás. Ez azt jelenti, hogy a mart aszfaltban található bitumenes zúzottkövek  egységet képezve összeállnak, a meleg időjárás hatására láthatatlanul összeolvadnak. A járműforgalom további tömörítést eredményez. Ez a folyamat hőmérséklet függvényében lehet 1 vagy akár több hét is. Addig viszont kíméletesen kell használni a mart aszfatot, kerülni kell a jármű kapartatását, állóra fékezését, a kerék állóhelyzetben történő kormányzását, nehogy kigödrösödjön a felület. Az elaszfaltosodást követően nem kell ezektől tartani. Egyébként, ha kisebb hiba keletkezne a mart aszfaltban, olcsón, akár házilag is javítható.

Cégünk  mart aszfaltból önkormányzati utak, magánutak, mezőgazdasági utak, parkolók, udvarok, gépkocsibejárók építését vállalja  Országosan a terület méretétől függetlenül.

A mart aszfalt beépítése: a munka megkezdése előtt megkell vizsgálni a terület adottságait. Fontos, hogy bármilyen aszfaltból építkezünk, az alaprétegnek stabil, tömör felületnek kell lennie. Csak akkor kezdhetjük meg az aszfaltozást, ha rendelkezésünkre áll egy betonozott vagy egy kőzúzalékból készült alapréteg. Megfelelő alapréteg  hiányában ne várjunk csodát, az aszfalt kis idő alatt tönkre megy.
A mart aszfaltot  5-10 cm-es vastagság között terítjük el. A vastagság meghatározásánál az aszfalton közlekedő  járművek súlyát kell figyelembe venni. Természetesen a többlet anyag többlet költséggel jár. Személyautó forgalom esetén elegendő lehet 5-6 cm vastag aszfalt építése is.
A mart aszfalt elterítése történhet gépi bedolgozással /finiser-aszfaltterítőgép/ vagy kézi erővel is. 1000 m2 alatt csak felár ellenében aszfaltozunk finiserrel , mivel a kisebb értékű munkák nem fedezik a finiser napi költségét illetve  a kiszállítási díját. / kb. 400.000 Ft/

Mart aszfaltozás kézi-gépi bedolgozással /földmunkagép+kézi erő/ : 1500-2000 m2/nap.
Mart aszfaltozás gépi bedolgozással /finiser/: 3000-5000 m2/nap.


A befejező műveletet minden esetben vibrációs úthengerrel végezzük! Nem elég a mart aszfaltot elteríteni és hengerelni, kötelezően meg kell tömöríteni! Sok brigád úgy adja el, hogy "majd az autók bejárják". Ezek szerint nincs úthengerjük. Ha pedig van, nem szeretik használni az úthengeren lévő tömörítő /vibráló/ funkciót, mivel ez rendkívül igénybe veszi a gépet.
Tudják: "holnapra is kell a gép".
Vigyázzon! Sok brigád ezekkel a trükkökkel próbálkozik, de ez nem minden. Van még a tartsolyukban. Rengeteg a csaló ebben a szakmában. Nem minden az aminek látszik. Az átlag Megrendelő lehet, hogy életében nem látott mart aszfaltot. Ezt ki is használják. Vannak depók, ahol nem tárolják elkülönítve a mart aszfaltot az idegen anyagoktól. Ilyenkor földdel, zúzottkővel, betondarálékokkal keveredhet. Az ilyen vegyes anyag nem alkalmas útépítésre, esetleg útalapként lehet felhasználni. Ezt a vegyes anyagot olcsón tudják beszerezni és jó pénzért adják tovább mart aszfaltként, de ez a silány anyag soha nem fog összeállni és elaszfaltosodni.
Még magánszemélyek  esetében is csak működő céggel érdemes dolgoztatni, mivel a garancia csak is így érvényesíthető. A maszekban dolgozó cégnélküli brigádoknál a garancia  kapun kívül nem létezik, hisz hivatalosan ők sem léteznek. / kapugarancia /

Az a drága, amit a Megrendelő kétszer fizet ki!

Válassza a jó minőséget és nem fog csalódni.


A mart aszfalt felületzárása: tovább növelhetjük és ellenállóbbá tehetjük a szélsőséges időjárásnak kitett  mart aszfalt élettartamát, ha az elkészített burkolatot lezárjuk egy védőréteggel. A hengerlést és tömörítést követően bitumenemulzióval, vagyis egy folyékony, hígított bitumenes ragasztó anyaggal itatjuk be a felületet. A bitumenemulzió beleszivárog a mart aszfaltba és megragad a felületén. Ezután  2-4 mm-es kavicsot szórunk a teljes felületre. A kavicsszemek beleragadnak a mart aszfaltba és eltömítik az apró réseket, ezzel megvédve a csapadék eróziós hatásaitól. A kavicsszórás még arra is jó, hogy a bitumenemulzió ne ragadjon vissza a járművekre és a cipők talpára.
Tehát  bitumenemulziós permetezéssel akár felére csökkenthetjük az elaszfaltosodás idejét és többszörösére növelhetjük a mart aszfaltból készült burkolat élettartamát.

A mart aszfaltozás ára: Cégünk  bárhol az országban tudja vállalni a mart aszfalt beépítését függetlenül az aszfaltozni kívánt terület méretétől.
Az árak országosan eltérőek lehetnek, ezért kérjen mindig ingyenes egyedi árajánlatot az alábbiak egyikén:
 
 telefonon:   06703244623      emailben:   arajanlat@sandoraszfalt.com
 
 Árainkból néhány példa 
 Hengerelt aszfalt készítése mart aszfaltból 8 cm vastagságban, tömörítve nettó
2200 Ft/m2
 Hengerelt aszfalt készítése mart aszfaltból 6 cm vastagságban, tömörítve nettó
2000 Ft/m2
 Felületzárás: Bitumenemulziós permetezés C60/B1-es anyagból 1 kg/m2 felhasználásával, 2-4 mm kőszórással. nettó 
800 Ft/m2
 Hengerelt aszfalt készítése mart aszfaltból 8 cm vastagságban, hengerelve, tömörítve, a felület lezárása C60/B1-es bitumenemulziós ragasztással,  és 2-4 mm-es kőszórással.    nettó
3000 Ft/m2
 
Az egységár tartalmazza az anyag, a munkadíj, a kiszállási és fuvardíjakat is.
Az árak minimum 300 m2 megrendelése esetén érvényesek. Kisebb területekre egyedi ajánlatot adunk.


Várjuk önkormányzatok, cégek és magánszemélyek megrendeléseit.

A nevem, a cégem
és a szakmában eltöltött 15 év tapasztalat
egyaránt Garancia a jó minőségű és tartós munkákra!

Üdvözlettel:
 Egri Sándor
Sándoraszfalt Útépítő Kft.
    
aszfaltozás aszfaltos munkák aszfalt készítés


Árak, árajánlat kérése